Babysvømming er først og fremst en koselig aktivitet som hele familien kan gjøre sammen. Foreldrene kan være nær barnet sitt på en annen måte enn ellers, nytelse for alle!     

Babyens sanser og kroppsfølelse blir stimulert, muskler blir aktivisert. Det er også et sosialt aspekt, man lærer seg å omgås andre mennesker og andre barn.

Under vanntilvenningen er det foreldrene selv som har ansvaret, mens instruktørene skal gi råd og veiledning, dvs. at det er lov å si nei til det som instruktørene foreslår.

Her har vi lagt vekt på trygge omgivelser, varmt og behagelig vann, gjenkjennende sanger og leker. Barnet skal ha en positiv opplevelse sammen med familien.

Nivået på utfordringene øker med barnets alder og trygghet.

Badeøktene er på 30 minutter. De minste kan ikke være ute i vannet så lenge, så tid tilpasses også etter barnets alder og trygghet.

Når kan man starte?

Hos oss er dere velkommen så fort barnets navl er grodd og frem til barnet fyller ett år 

Babysvømming passer for alle, barn med forskjellig handicap kan også ha stor nytte av babysvømming og det er aldri for sent å begynne!

Sett av god tid til besøket. Planlegg søvn og mating. En trøtt og sulten baby vil ikke få noe positivt ut av aktiviteten.

Ta med ekstra håndklær. I vannet skal barnet ha en badetruse med stramming rundt ben og midje. Trusen skal kunne fange opp ”ukontrollerte utslipp ”

Det er viktig at babyen får venne seg til svømmehallmiljøet og at de føler seg trygge. God kroppskontakt med de som de føler seg tryggest sammen med.

Babyen behøver ikke å dusje før badet men grundig kropp og hår vask er obligatorisk for alle andre. Tørk deg selv før du tar i babyen.

Ta kontakt med instruktørene før du går ut i vannet.

Tull et stort håndkle rundt barnet med en gang du går opp av vannet. Husk å ta av trusa først. Etter bading kan du vaske eller skylle av klorvannet. Smør gjerne huden inn med fuktighetskrem til slutt.

Når kan vi ikke delta på babysvømming?

Det finnes ingen risiko med babysvømming, men ved     feber, åpne sår og øyebetennelse,  o.l. bør man bli  hjemme til barnet er friskt igjen.

Astmatikere, barn med atopisk eksem o.l. kan også gå på babysvømming, rådfør dere med barnets lege hvis dere er usikre.

Første gang på babysvømming.

Ta med.

  • Store håndklær
  • Badedrakt/bukse til deg selv
  • Badetruse med stramming rundt lår og midje til babyen
  • Bilstol eller liggeunderlag til babyen, som tåler vått gulv
  • Eventuelt en leke babyen er glad i
  • Eventuelt mat/drikke til etter bassenget

 Vi håper vi ser dere i bassenget til en hyggelig opplevelse.

 Påmelding og spørsmål rettes til

Kippermoen Idrettssenter

75101730